Sider

lørdag den 29. juni 2013

Kromski sonata

På Dyrskuet fik jeg problemer med rokken. Rokkesnoren kørte af, og det blev bare oftere og oftere. Et par kloge øjne kunne se at det var rokkehjulet, som langsomt arbejdede sig af aksel og kuglelejer. Den var simpelthen ved at gå op i limningen. - Det samme var jeg!
Mandag tog jeg kontakt til forhandleren, hvor jeg har købt rokken for 2 eller 3 år siden, men blev lidt skuffende blot henvist til den nuværende forhandler af Kromski rokke, som gerne ville henvise tilbage. Efter noget snak frem og tilbage blev vi enige om, at jeg mailede nogle billeder af rokken, og så ville Charlotte forsøge at få forslag til afhjælpning fra Kromski eller Jim i USA.
Et billede af den defekte rok ses her.
Allerede samme aften, da jeg kom fra arbejde, var der mails med billeder, som viste hvordan Charlotte havde repareret sin egen rok, som viste sig også at have problemet. Jeg mener, hun lod sig inspirere af måden de nye rokke er konstrueret på. Det har åbenbart været et gængs problem.
Herunder har ses min rok efter reparationen.
Alt der skulle til var boremaskine, spændeskiver og skruer. Efterfølgende blev den ved med at køre rokkesnoren af, hvilket viste sig at være den stang ten-holderen er monteret på der også var gået op i limningen, og dermed kunne dreje rundt. Når trissen stod skævt på rokkehjulet - røg snoren af. Det har jeg løst ved at sætte et lille stykke stof i klemme.
Nu kører rokken igen perfekt. Stor ros til Charlotte fra Ægbækgaard for den hurtige og effektive hjælp. Kromski'en er stadig, eller jeg skal måske hellere sige, igen en skøn rok.

4 kommentarer:

 1. Tak for din kommentar på min blog.
  Min er netop begyndt at brokke sig lidt vel rigeligt, så jeg følger trop med din dejlige brugsanvisning/forklaring/billeder.
  Charlotte er et dejligt hjælpsomt menneske. Hun er en af mine favoritter.

  SvarSlet
 2. Ja, det var en virkelig fin service, så jeg kan roligt anbefale en Kromski rok fra Ægbækgaard. - Og dejligt når andre kan få fornøjelse af ens erfaringer.

  SvarSlet
 3. Hej Janne,
  Er tilfældigt stødt på din blog, og læser med undren om dine problemer med Sonata'en. Hvor ærgerligt at få sådanne problemer....og hvor skønt med hjælpsomhed fra Charlotte.

  Jeg har haft en Sonata i 5 år, og har ingen problemer haft med den. Den er virkelig blevet brugt meget, og jeg er superglad for den.
  Men jeg er glad for dine reparationshenvisninger. De er blevet skrevet ned, hvis nu uheldet skulle være ude :-)

  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten

   Velkommen til min blog.
   Ja, jeg blev også noget ked af det, da Sonataen begyndte at drille. Jeg har en gammelt dobbeltsnorsrok af ukendt oprindelse og meget, meget slidt. Så har jeg to Ashford rokke, traditional og traveller. Den sidste har været yndlingsrokken, men nu er det blevet Sonataen. Så har jeg en Louet S10 med garnvinde påmonteret. Den er perfekt til at tvinde på, da den har meget store spoler.
   Jeg har planer om at afhænde flere af rokkene, da jeg gerne vil have lidt bedre plads.
   Jeg håber bestemt ikke du får samme problemer med din Sonata.

   Slet