Sider

søndag den 10. august 2014

Strandskadesweater

Nu er det vist på tide med lidt strik her på kanalen. Denne sweater har været planlagt længe, men når man selv skal lave det hele helt fra bunden - dog ikke klippe fårene - ja, så er det en lang proces. Ulden er hentet hos Anders, som har et økologisk fårebrug. Noget af ulden har jeg selv farvet, og det er ikke økologiske farver, så det økologiske holder ikke hele vejen. Det første af ulden blev spundet på Hjørring Dyrskue sidste år, og så har jeg ellers spundet hen over vinteren. Trøjen er påbegyndt i det tidlige forår, men så kom jo havearbejde og andre udendørs sysler til, så strikningen blev først genoptaget, da varmen for alvor slog til, og det blev for varmt at lave noget udendørs. Nu mangler kun at få den skyllet op.
Faktaboks

Opskrift: Strandskadesweater fra Læsø Uldstue
Størrelse: Large
Garn: Håndspunden uld
Farve: Naturfarver og farvet med "poser i gryde"
Forbrug: 800 gram
Forbrug i år: 1454 gram
Fra lager: nej
Pinde/Nål/MS: 4.5 og 5
Maskine: -
Bem.: Der måtte gerne have været en eller to strandskader mindre pr. omgang. Desuden er halsen lavet højere bag ved hjælp af vendestrik.

2 kommentarer:

  1. For en vakker og morsom genser - sånne gensere liker jeg! Veldig fine farger også!

    SvarSlet
  2. Tak Anne. Jeg er også ganske tilfreds med resultatet, - måske lidt rigelig lang, men så kan den varme både bagdel og lår til vinter :)

    SvarSlet