Sider

tirsdag den 26. marts 2013

Stille.....

Der har været rigtig stille her på kanalen, men det er nu ikke fordi der ikke er sket ting og sager.
Jeg har haft besøg af min spindegruppe og var så heldig at blive inviteret med ud til en økologisk fåreavler og hente uld. Det blev til 4-5 hamme af henholdsvis hvid og mørk uld. Det er alt sammen vasket og tørret. En af de mørke er også kartet og spundet - og sørme også strikket til en trøje.
Her ses bærestykket som er strikket af lysegrå godtlænder, som jeg købte for et par år siden, iblandet noget af ulden fra vores farve-lege-dag sidste år. Billeder af den færdige trøje kommer senere, når enderne er hæftet.
 
Herunder ses noget af al den vaskede uld, som jeg havde liggende til tørre både i stuen og på badeværelset. Jeg var træt af, at bryggerset lugtede som en fårestald.
3 kommentarer:

 1. Undskyld jeg spørger på dette indlæg med alt det lækre uld,men din hvirvelstrøm som er strikket på maskine,hvordan gør du det ???,følger du opskrift som i bogen eller ?,jeg blev jo noget paf da jeg så den,har lige købt mig en strikkemaskine,og forsøger nu at finde ud af noget med opskrifter til den-æhhh og så skal jeg vist på kursus-uha der er meget at lære

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte - og velkommen til.....
   Ja, jeg har fulgt opskriften i bogen, men du skal lige ha' gang i dit ribapparat først. Det er ikke svært, men du skal være meget påpasselig med nedtrækket, og hele tiden flytte kam og lodder, når du strikker kilerne. - Ellers smider den masker.
   Jeg har været på flere kurser i Vendsyssel Husflidsforening,hvor jeg hver gang får konstrueret en opskrift, og et enkelt hos Ulla Milling på Thurø, hvor jeg fik trimmet maskinen og lært nogle finesser til en særdeles flot finish. Begge dele er fantastisk og inspirerende, hver på deres måde.
   Rigtig god fornøjelse.

   Slet
  2. Tusind tak for svar, jeg er ikke i tvivl om at et kursus vil gøre underværker, jeg tager det i små bidder og håber jeg ender med at kunne strikke hvirvelstrøm

   Slet