Sider

søndag den 17. juni 2012

Tordenvejr

Da jeg læste dette indlæg kom jeg til at tænke på mit eget forhold til tordenvejr. Jeg har altid været hundeangst for tordenvejr, så jeg deler ikke Liselottes begejstring. Gennem årene har det faktisk afstedkommet adskillige grinagtige episoder.

Som da to veninder og jeg skulle sove i et hjemmelavet telt. En nat hos hver af os. Anden nat blev det tordenvejr og panikslagen løb jeg hjem, tværs gennem barndommens landsby - i nattøj og med dynen over hovedet.

Eller som dengang jeg som ret stor pige løb - også med dynen over hovedet - fra mit værelse i den ene ende af huset til mine forældres soveværelse i den anden, stod op på fodenden af sengen og - bang - ned i "renden"! Heldigt de ikke lå i ske, så var vi kommet til skade!

Heldigvis har jeg fået styr på panikangsten, således at den ikke er gået i arv til min søn. Da han var lille boede vi i et gammelt hus med soveværelser på 1. sal. Faderen arbejdede om natten, så jeg var alene med barn og hund. Når det blev tordenvejr slæbte jeg madrasser, dyner og barn ned i stuen, og så sov vi der hvor det var hurtigt at komme ud, såfremt uheldet var ude.......

Mine forklaringer til knægten om hvorfor han faldt i søvn i sin seng og vågnede på en madras i stuen, husker jeg ikke, men da han blev større, og altid så vejrudsigt - mærkelig knægt - ja, når de meldte tordenvejr sagde han altid: "Jah mor, - så skal vi sove i stuen. Det er så hyggeligt!"

I dag bor jeg i etplans hus, og kun hvis tordenbygen er voldsom og hænger lige over mit hovede kan jeg mærke panikken trænge sig på, men jeg kommer ALDRIG til at elske det...

....og til mit forsvar vil jeg tilføje at lynet faktisk er slået ned i mit hjem to gange. Den ene gang blev antennen kappet af og landede på jorden - den anden gang slog lynet ned i elindførslen til huset. Elinstallatøren sagde at det var usandsynlig heldigt at huset ikke var brudt i brand.

2 kommentarer:

  1. Jeg holder faktisk af tordenvejr, synes det er hyggeligt, men mest når jeg sidder inde. Hvis det sådan rigtig bulder for alvor, så kan jeg godt finde på at gå ud i det, jeg synes at det er meget fascinerende. Jeg gik desværre glip af denne weekends tordenvejr da det ikke nåede til Løkken.

    SvarSlet
  2. Når du går ud i det er du forhåbentlig heldigere end ham der i 1978 blev dræbt af lynet, trods en læge i nærheden straks kunne yde førstehjælp.
    Jeg medgi'r dig at det er flot og fascinerende, men det er ikke ufarligt at færdes ude, og det kan "futte" et hus af på ingen tid.

    SvarSlet