Sider

søndag den 31. maj 2015

Sara Blædel

I løbet af de sidste to måneder har jeg hørt alle Sara Blædels ni bøger om kriminalassistent Louise Rieck og journalisten Camilla Lind, og jeg kan kun sige at jeg håber der kommer flere.
Oplysninger og billeder er lånt fra Sara Blædels website
1. Grønt støv, 2004
2. Kald mig prinsesse, 2005
3. Kun ét liv, 2007
4. Aldrig mere fri, 2008
5. Hævnens gudinde, 2009
6. Dødsenglen, 2010
7. De glemte piger, 2011
8. Dødesporet, 2013
9. Kvinden de meldte savnet, 2014

Der bliver travlhed i Drabsafdelingen på Københavns Politigård, da der i samme weekend indløber melding om to mord. En ung pige findes kvalt i Østre Anlæg, og en journalist er blevet dræbt i gården bag Royal Hotel.
Kriminalassistent Louise Rick bliver koblet på sagen om den unge pige, men snart involveres hun også i opklaringen af det andet drab, da det viser sig, at hendes bedste veninde, Camilla Lind, som er kriminalreporter ved Morgenavisen, kendte den dræbte journalist og er opsat på at grave i sagen.






Drabsafdelingen på Københavns Politigård modtager en anmeldelse om voldtægt af en ung kvinde. Kriminalassistent Louise Rick sættes på sagen, og snart viser det sig, at opklaringsarbejdet bliver mere kompliceret end ventet. Kvinden er nemlig blevet voldtaget af en mand, hun har mødt på en datingsite på internettet, og den identitet, han har opgivet er falsk.








En tidlig mandag morgen i september får en lystfisker øje på liget af en kvinde i vandet ved Tuse Næs i Holbæk Fjord.
Da det lokale politi kommer på stedet, og liget er bjerget, bliver man straks enige om at tilkalde ekstra assistance fra Rejseholdet. For ikke bare har kvinden en stor flise bundet om livet, hvilket gør det klart, at der er tale om mord, men det viser sig også, at liget er en ung pige, og at hun er af anden etnisk afstamning.






I Skelbækgade på Vesterbro bliver en kvinde en sen nat fundet dræbt inde i en gård. Gerningsstedet er meget blodigt, for hun har fået halsen skåret over på ualmindelig brutal vis.
Politiassistent Louise Rick er sammen med et hold kolleger fra Københavns Politigård i gang med at efterforske sagen, da hun bliver ringet op af sin veninde Camilla Lind, der er kriminalreporter på Morgenavisen. Hun vil høre, om der er nyt i drabssagen, men samtidig er hun dybt rystet over en oplevelse, hendes 11-årige søn har haft samme morgen, da han på vej til skole fandt et efterladt spædbarn.





Midt i afhøringen af enken efter en ung mand med rockerrelationer, bliver kriminalassistent Louise Rick ringet op af sin plejesøn, Jonas: En klassefest er endt i vold, fordi en flok rødder er trængt ind for at få fat i sprut og værdier.
Den 12-årige Signe vil løbe efter hjælp, men da Louise når frem, er der sket en tragisk ulykke. Signe er løbet ud foran en bil, og senere samme nat dør hun af sine kvæstelser.
 



 



Dødsenglen – et flere hundrede år gammelt og meget kostbart glasikon – har været i den stenrige familie Sachs-Smiths eje i generationer, men altid som en velbevaret hemmelighed. Derfor kommer det som et chok, da det en dag pludselig er væk, og bedre bliver det ikke, da politiet kan meddele familien, at morens død nogle måneder tidligere ikke var selvmord, men nu efterforskes som en drabssag.








I en skov tæt på Hvalsø finder en skovarbejder liget af en kvinde, men hvem er hun? Ifølge retsmedicinerne har hun ligget i skoven et døgns tid, og et stort ar over den ene side af ansigtet burde gøre det nemt at identificere hende. Men ingen har meldt hende savnet, og hun matcher heller ikke nogen på politiets liste over efterlyste personer.






 


Dødesporet er en næsten tilgroet sti i en skov tæt ved Roskilde. Her kørte man i gammel tid de døende ud til den store offer-eg for at ofre lidt af deres blod til guderne. Håbet var, at de så ville blive taget godt imod hinsides.
Nu er der noget, som tyder på, at der igen er trafik i Dødesporet. Det opdager Louise Rick – chef for Eftersøgningstjenesten ved Københavns Politi – da hun skal finde en forsvundet dreng, som gemmer sig i netop denne skov tæt ved hendes barndomsby.
 
 




 
Da en kvinde bliver dræbt i England, viser det sig, at hun er dansk og i 18 år har stået på politiets liste over savnede.

Engelsk politi har ingen spor efter gerningsmanden og leder i stedet efter et motiv til drabet. Derfor beder de Louise Rick fra Eftersøgningstjenesten ved Københavns Politi finde ud af, hvorfor en række danskere har indsat store beløb på kvindens bankkonto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar